Dezinformimi rus, fushatat e Kremlinit shpërndajnë gënjeshtra mbi vaksinat dhe COVID

Publikuar më: 15/1/2022, ora 13:29

Dezinformimi rus, fushatat e Kremlinit shpërndajnë gënjeshtra mbi vaksinat dhe COVID

Publikuar më: 15/1/2022, ora 13:29

Autoritetet shëndetësore janë vendosur një garë ndërmjet shpejtësisë së përhapjes së varianteve të reja të COVID-19, si dhe vaksinimit të popullatave. Por një faktor sabotues në këtë përpjekje është dezinformimi mbi virusin dhe vaksinat, ku të pavërteta dhe teori konspirative janë përhapur edhe në Shqipëri. Një sërë raportesh dhe studimesh tregojnë se Rusia, por edhe Kina, luajnë një rol domethënës në dezinformimin publik mbi pandeminë.

Dezinformimi rus, fushatat e Kremlinit shpërndajnë gënjeshtra mbi vaksinat dhe COVID

Publikuar më: 15/1/2022, ora 13:29

Autoritetet shëndetësore janë vendosur një garë ndërmjet shpejtësisë së përhapjes së varianteve të reja të COVID-19, si dhe vaksinimit të popullatave. Por një faktor sabotues në këtë përpjekje është dezinformimi mbi virusin dhe vaksinat, ku të pavërteta dhe teori konspirative janë përhapur edhe në Shqipëri. Një sërë raportesh dhe studimesh tregojnë se Rusia, por edhe Kina, luajnë një rol domethënës në dezinformimin publik mbi pandeminë.