Dhuna ndaj policisë, Gjykata dënon 38 protestues opozitarë, burg dhe 1250 orë punë

Plot 38 persona, të akuzuar për dhunë ndaj policisë gjatë protestës opozitare të 13 prillit 2019 para Kryeministrisë dhe Parlamentit, janë deklaruar fajtorë nga Gjykata e Tiranës.

Në përfundim të një procesi të nisur në nëntor të vitit të kaluar, gjykata ka vlerësuar se të gjithë të pandehurit ishin fajtorë për “kundërshtim të punonjësve të policisë”. Fajësia e tyre u provua nga këqyrja e pamjeve filmike të protestës si edhe raport shërbimet e punonjësve të policisë.