Diploma e infermierisë, pasaporta e studentëve për të emigruar në Europë

Publikuar më: 13/5/2022, ora 16:19

Diploma e infermierisë, pasaporta e studentëve për të emigruar në Europë

Publikuar më: 13/5/2022, ora 16:19

Shifrat janë kontradiktore, por nuk e ndryshojnë faktin që të diplomuarit në Shqipëri për të veshur bluzën e bardhë në shërbim të pacientëve, largohen drejt Europës për punësim. Gjermania vijon të mbetet destinacioni kryesor i të rinjve të mirarsimuar. Thonë se do të dëshironin të punonin në vendin e tyre, por paga mujore dhe kushtet e punës lënë për të dëshiruar.

Diploma e infermierisë, pasaporta e studentëve për të emigruar në Europë

Publikuar më: 13/5/2022, ora 16:19

Shifrat janë kontradiktore, por nuk e ndryshojnë faktin që të diplomuarit në Shqipëri për të veshur bluzën e bardhë në shërbim të pacientëve, largohen drejt Europës për punësim. Gjermania vijon të mbetet destinacioni kryesor i të rinjve të mirarsimuar. Thonë se do të dëshironin të punonin në vendin e tyre, por paga mujore dhe kushtet e punës lënë për të dëshiruar.