Dita Botërore e Zemrës, kryeni kontrolle periodike, 63% e vdekjeve për shkaqe kardiake

Publikuar më: 29/9/2022, ora 17:21

Dita Botërore e Zemrës, kryeni kontrolle periodike, 63% e vdekjeve për shkaqe kardiake

Publikuar më: 29/9/2022, ora 17:21

63% e vdekjeve në Shqipëri ndodhin për shkak të zemrës. Në Ditën Botërore të sëmundjeve kardiovaskulare, Instituti i Shëndetit Publik raporton rritje të pacientëve me probleme kardiake. Meshkujt janë më të rrezikuarit nga goditjet në zemër dhe humbjet e jetës. Gjatë fushatës ndërgjegjësuese specialistët bëjnë thirrje për kontrolle periodike, ushqyerje të shëndetshme dhe aktivitet fizik.

Dita Botërore e Zemrës, kryeni kontrolle periodike, 63% e vdekjeve për shkaqe kardiake

Publikuar më: 29/9/2022, ora 17:21

63% e vdekjeve në Shqipëri ndodhin për shkak të zemrës. Në Ditën Botërore të sëmundjeve kardiovaskulare, Instituti i Shëndetit Publik raporton rritje të pacientëve me probleme kardiake. Meshkujt janë më të rrezikuarit nga goditjet në zemër dhe humbjet e jetës. Gjatë fushatës ndërgjegjësuese specialistët bëjnë thirrje për kontrolle periodike, ushqyerje të shëndetshme dhe aktivitet fizik.