Dita e Europës dhe fitorja mbi nazizmin, Kaba: Shpërbërja e BRSS konsiderohet nga Putini turp për Rusinë

Përditësuar më: 9/5/2022, ora 09:56

Dita e Europës dhe fitorja mbi nazizmin, Kaba: Shpërbërja e BRSS konsiderohet nga Putini turp për Rusinë

Përditësuar më: 9/5/2022, ora 09:56

9 Maji është dita e fitores mbi nazizmin në vitin 1945 dhe gjithashtu dita e Evropës së bashkuar, themelet e së cilës u hodhën me deklaratën e Schumanit më 9 maj të vitit 1950. Për rëndësinë historike të kësaj date, në kontekstin e luftës që Rusia po zhvillon mbi Ukrainën ishte i ftuar në “Dita Jonë” historiani i njohur Hamit Kaba.

Dita e Europës dhe fitorja mbi nazizmin, Kaba: Shpërbërja e BRSS konsiderohet nga Putini turp për Rusinë

Përditësuar më: 9/5/2022, ora 09:56

9 Maji është dita e fitores mbi nazizmin në vitin 1945 dhe gjithashtu dita e Evropës së bashkuar, themelet e së cilës u hodhën me deklaratën e Schumanit më 9 maj të vitit 1950. Për rëndësinë historike të kësaj date, në kontekstin e luftës që Rusia po zhvillon mbi Ukrainën ishte i ftuar në “Dita Jonë” historiani i njohur Hamit Kaba.