“Dita jonë” kujton ditëlindjen e piktores Frida Kahlo, artistja e madhe me jetë të trazuar në dashuri

Publikuar më: 6/7/2022, ora 10:05

“Dita jonë” kujton ditëlindjen e piktores Frida Kahlo, artistja e madhe me jetë të trazuar në dashuri

Publikuar më: 6/7/2022, ora 10:05

Magdalena Carmen Frida Kahlo y Calderón lindi më 6 korrik, 1907 në Meksikë. Jeta e Frida Kahlos u zhvillua me një intensitet të fortë emocional, një grua me tundime kontroverse; e mbushi biografinë e saj me dashuri, luftë dhe shpresë, duke i treguar botës se mund të jetohet edhe një jetë tjetër, përveç asaj “të shkruar”.

“Dita jonë” kujton ditëlindjen e piktores Frida Kahlo, artistja e madhe me jetë të trazuar në dashuri

Publikuar më: 6/7/2022, ora 10:05

Magdalena Carmen Frida Kahlo y Calderón lindi më 6 korrik, 1907 në Meksikë. Jeta e Frida Kahlos u zhvillua me një intensitet të fortë emocional, një grua me tundime kontroverse; e mbushi biografinë e saj me dashuri, luftë dhe shpresë, duke i treguar botës se mund të jetohet edhe një jetë tjetër, përveç asaj “të shkruar”.