“Dita Jonë” kujton Faik Konicën, erudit dhe personalitet i mendimit letrar shqiptar

Publikuar më: 7/7/2022, ora 07:29

“Dita Jonë” kujton Faik Konicën, erudit dhe personalitet i mendimit letrar shqiptar

Publikuar më: 7/7/2022, ora 07:29

Faik Konica është një nga personalitetet më në zë të kulturës dhe letërsisë shqiptare. Prozator dhe poet, publiçist dhe estetist, kritik letrar dhe përkthyes. Ai me veprën e tij të shumanshme pasuroi dhe ngriti në lartësi të reja fjalën shqipe dhe mendimin letrar shqiptar.

“Dita Jonë” kujton Faik Konicën, erudit dhe personalitet i mendimit letrar shqiptar

Publikuar më: 7/7/2022, ora 07:29

Faik Konica është një nga personalitetet më në zë të kulturës dhe letërsisë shqiptare. Prozator dhe poet, publiçist dhe estetist, kritik letrar dhe përkthyes. Ai me veprën e tij të shumanshme pasuroi dhe ngriti në lartësi të reja fjalën shqipe dhe mendimin letrar shqiptar.