“Dita Jonë” kujton Janis Joplin, një nga këngëtaret më të mëdha të shekullit XX

Publikuar më: 5/7/2022, ora 07:28

“Dita Jonë” kujton Janis Joplin, një nga këngëtaret më të mëdha të shekullit XX

Publikuar më: 5/7/2022, ora 07:28

Janis Joplin ishte një nga këngëtaret më të mëdha të shekullit XX, me një sukses të jashtëzakonshëm dhe me një grup po aq të madh ndjekësish. Por ajo ishte gjithashtu një grua e vetmuar, e trishtuar, e përpirë nga ndjenja dhe komplekse konfliktuale, që zhdukeshin sa herë që ngjitej në një skenë. Kështu ajo bëhej luanesha e fortë dhe e vendosur, që të gjithë e njihnin. Megjithatë, në thellësitë e saj ajo mbeti një grua e pasigurt, e konsumuar nga teprimet.

“Dita Jonë” kujton Janis Joplin, një nga këngëtaret më të mëdha të shekullit XX

Publikuar më: 5/7/2022, ora 07:28

Janis Joplin ishte një nga këngëtaret më të mëdha të shekullit XX, me një sukses të jashtëzakonshëm dhe me një grup po aq të madh ndjekësish. Por ajo ishte gjithashtu një grua e vetmuar, e trishtuar, e përpirë nga ndjenja dhe komplekse konfliktuale, që zhdukeshin sa herë që ngjitej në një skenë. Kështu ajo bëhej luanesha e fortë dhe e vendosur, që të gjithë e njihnin. Megjithatë, në thellësitë e saj ajo mbeti një grua e pasigurt, e konsumuar nga teprimet.