“Dita Jonë” kujton Petro Markon, shkrimtarin e dashurisë dhe humanizmit

Publikuar më: 25/11/2022, ora 07:36

“Dita Jonë” kujton Petro Markon, shkrimtarin e dashurisë dhe humanizmit

Publikuar më: 25/11/2022, ora 07:36

Petro Marko i takon brezit të shkrimtarëve të letërsisë realiste e sociale, të viteve ‘30. Ai së bashku me Migjenin, Nonda Bulkën, Fan Nolin, Lasgush Poradecin, Gjergj Fishtën, Asdrenin e shumë të tjerë, vunë themelet e letërsisë bashkëkohore shqiptare.

“Dita Jonë” kujton Petro Markon, shkrimtarin e dashurisë dhe humanizmit

Publikuar më: 25/11/2022, ora 07:36

Petro Marko i takon brezit të shkrimtarëve të letërsisë realiste e sociale, të viteve ‘30. Ai së bashku me Migjenin, Nonda Bulkën, Fan Nolin, Lasgush Poradecin, Gjergj Fishtën, Asdrenin e shumë të tjerë, vunë themelet e letërsisë bashkëkohore shqiptare.