“Dita jonë” kujton shkrimtarin e njohur Oscar Wilde

Publikuar më: 8/7/2022, ora 10:33

“Dita jonë” kujton shkrimtarin e njohur Oscar Wilde

Publikuar më: 8/7/2022, ora 10:33

Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde, i njohur si Oscar Wilde, ishte një shkrimtar irlandez, aforist, poet, dramaturg, gazetar dhe eseist, eksponent i dekadencës dhe të estetikës britanike. Thelbësisht shumë i rafinuar, me një stil nganjëherë goditës dhe të papërmbajtur, ai donte të zgjonte vëmendjen e lexuesve të tij dhe t'i ftonte ata për të reflektuar. Ishte mbështetës i zjarrtë i metafizikës, besonte tek fuqitë e errëta, që përrethojnë jetën tonë.

“Dita jonë” kujton shkrimtarin e njohur Oscar Wilde

Publikuar më: 8/7/2022, ora 10:33

Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde, i njohur si Oscar Wilde, ishte një shkrimtar irlandez, aforist, poet, dramaturg, gazetar dhe eseist, eksponent i dekadencës dhe të estetikës britanike. Thelbësisht shumë i rafinuar, me një stil nganjëherë goditës dhe të papërmbajtur, ai donte të zgjonte vëmendjen e lexuesve të tij dhe t'i ftonte ata për të reflektuar. Ishte mbështetës i zjarrtë i metafizikës, besonte tek fuqitë e errëta, që përrethojnë jetën tonë.