“Dita jonë” kujton Winston Churchill, kryeministri britanik që mbajti qëndrim stoik përballë nazistëve

Publikuar më: 10/6/2022, ora 08:48

“Dita jonë” kujton Winston Churchill, kryeministri britanik që mbajti qëndrim stoik përballë nazistëve

Publikuar më: 10/6/2022, ora 08:48

Winston Churchill ishte politikan britanik i njohur, kryesisht për drejtimin e Britanisë së Madhe gjatë Luftës së Dytë Botërore. Ai gjithashtu shërbeu si Kryeministër i Mbretërisë së Bashkuar në dy raste: mandati i tij i parë filloi në 1940 dhe ai u rikthye në detyrë në 1951.

“Dita jonë” kujton Winston Churchill, kryeministri britanik që mbajti qëndrim stoik përballë nazistëve

Publikuar më: 10/6/2022, ora 08:48

Winston Churchill ishte politikan britanik i njohur, kryesisht për drejtimin e Britanisë së Madhe gjatë Luftës së Dytë Botërore. Ai gjithashtu shërbeu si Kryeministër i Mbretërisë së Bashkuar në dy raste: mandati i tij i parë filloi në 1940 dhe ai u rikthye në detyrë në 1951.