Ditët e vështira të toreadorëve, miliona euro të humbura nga pezullimi i festivaleve me dema

Zakonisht në këtë periudhë të vitit, arena Las Ventas e Madridit është plot me matadorë, të cilët përballen me demat rreth 500 kg, në betejat ditore gjatë festivalit vjetor San Isidro. Por sheshet në të gjithë Spanjën janë bosh këtë sezon, pasi epidemia e koronavirusit i ka mbajtur matadorët, por edhe fansat e këtij sporti të bllokuar në shtëpitë e tyre për javë të tëra. Festivalet e mëdha si San Isidro, panairi i prillit të Seviljes apo San Fermin i Pamplonës, programuar në muajin korrik, janë anuluar, dhe demat janë dërguar në “rancho”-t ku çohen më pas direkt për në thertore. Kjo mbyllje mund të sjellë një goditje fatale për këtë lloj spektakli kontrovers, që dikur poeti Federico Garcia Lorca, do ta quante si gjëja e fundit serioze.