Djegia e kampit të Morias, mijëra emigrantë në rrugë, gjermanët: Sillini këtu

Orë tmerri po përjetojnë emigrantët që strehoheshin në kampin famëkeq të Morias në Lesbos të Greqisë, i shkatërruar në një zjarr masiv mbrëmjen e së martës.

Një zjarr i dytë shpërtheu një natë më vonë, duke shkrumbuar edhe ato pas objekte që kishin mbetur. Familje të dëshpëruara me fëmijë të mitur fjetën në qiell të hapur, në trotuare apo parkingje supermarketesh, disa prej të cilëve pa tenda apo shtrojet bazike. Të tjerë, udhëtuan drejt fshatrave të afërta për të kërkuar ujë dhe ushqim.