Dollari, tani “euro” i ri. Valuta amerikane kapërcen 120 lekëshin, tronditet tregu

Publikuar më: 26/9/2022, ora 17:05

Dollari, tani “euro” i ri. Valuta amerikane kapërcen 120 lekëshin, tronditet tregu

Publikuar më: 26/9/2022, ora 17:05

Kriza, shumë pasiguri dhe lëvizjet e bankave qendrore nëpër botë po shkaktojnë stuhi në tregun e këmbimit valutor. Forcimi i vazhdueshëm i dollarit e ka kthyer atë në “euron” e ri në vendin tonë. Kursi zyrtar i Bankës së Shqipërisë e fikson valutën amerikane në kuotën e 120.12 lekëve, nivel që nuk shihej që prej vitit 2017, para krizës financiare botërore. Në harkun e një jave, rritja ka qenë e madhe me 3.2 pikë kundrejt lekut.

Dollari, tani “euro” i ri. Valuta amerikane kapërcen 120 lekëshin, tronditet tregu

Publikuar më: 26/9/2022, ora 17:05

Kriza, shumë pasiguri dhe lëvizjet e bankave qendrore nëpër botë po shkaktojnë stuhi në tregun e këmbimit valutor. Forcimi i vazhdueshëm i dollarit e ka kthyer atë në “euron” e ri në vendin tonë. Kursi zyrtar i Bankës së Shqipërisë e fikson valutën amerikane në kuotën e 120.12 lekëve, nivel që nuk shihej që prej vitit 2017, para krizës financiare botërore. Në harkun e një jave, rritja ka qenë e madhe me 3.2 pikë kundrejt lekut.