Dorëheqja e Dragh-it, analistët: Jo fundi i botës, por erdhi në kohë krize

Publikuar më: 16/7/2022, ora 15:13

Dorëheqja e Dragh-it, analistët: Jo fundi i botës, por erdhi në kohë krize

Publikuar më: 16/7/2022, ora 15:13

Mario Draghi pritet të dalë para ligjvënësve të mërkurën dhe me mbështetjen e nevojshme mund të qëndrojë në detyrë por analistët kanë nisur të bëjnë kalkulimet politike, se çfarëdo të ndodhë nëse qeveria “super Mario” siç njihet ndryshe, do të rrëzohet javën e ardhshme. Burime pranë kryeministrit italian, thonë se është e vështirë që bashkëpunimi mes partnerëve në koalicion do të funksionojë, e nëse ndodh kështu, Draghi do të drejtojë qeverinë deri në vjeshtë, kur për herë të parë që nga Lufta e Dytë Botërore, do të mbahen zgjedhje parlamentare, kohë kur qeveria italiane nis diskutimet 4 mujore për buxhetin e vitit të ardhshëm

Dorëheqja e Dragh-it, analistët: Jo fundi i botës, por erdhi në kohë krize

Publikuar më: 16/7/2022, ora 15:13

Mario Draghi pritet të dalë para ligjvënësve të mërkurën dhe me mbështetjen e nevojshme mund të qëndrojë në detyrë por analistët kanë nisur të bëjnë kalkulimet politike, se çfarëdo të ndodhë nëse qeveria “super Mario” siç njihet ndryshe, do të rrëzohet javën e ardhshme. Burime pranë kryeministrit italian, thonë se është e vështirë që bashkëpunimi mes partnerëve në koalicion do të funksionojë, e nëse ndodh kështu, Draghi do të drejtojë qeverinë deri në vjeshtë, kur për herë të parë që nga Lufta e Dytë Botërore, do të mbahen zgjedhje parlamentare, kohë kur qeveria italiane nis diskutimet 4 mujore për buxhetin e vitit të ardhshëm