Drejtori i KESH: Sot sistemi po punon “pa një dorë”, por brenda vitit 2030 do të kemi pavarësinë energjetike

Publikuar më: 8/9/2022, ora 15:03

Drejtori i KESH: Sot sistemi po punon “pa një dorë”, por brenda vitit 2030 do të kemi pavarësinë energjetike

Publikuar më: 8/9/2022, ora 15:03

Kriza energjetike dhe masat për ta përballur janë kryefjala e ditëve të fundit. Çmimet e reja në tregun energjetik kanë shkuar në nivele të pamenduara më parë, në 42 lekë për kilovat. Sipas vendimit të qeverisë, shtetasit në Shqipëri do të paguajnë më çmimin e 9.5 lekë për kilovat deri në 800 kilovat në muaj, më pas do të paguajnë diferencën me çmimin e tregut. Sipas drejtorit të KESH, Ergys Verdho, formula vjen nga mesatarja e bursës në një vit kalendarik. Ai pranon se kasakada jone prodhon deri në 70% të nevojave, ndërkohë që për 30% e mbetur na duhet të importojmë sasinë nevojshme. Sipas drejtorit të KESH, termocentralet lundruese, janë një nga lajmet që e lejojnë të jetë gjithsesi optimist për të ardhmen.

Drejtori i KESH: Sot sistemi po punon “pa një dorë”, por brenda vitit 2030 do të kemi pavarësinë energjetike

Publikuar më: 8/9/2022, ora 15:03

Kriza energjetike dhe masat për ta përballur janë kryefjala e ditëve të fundit. Çmimet e reja në tregun energjetik kanë shkuar në nivele të pamenduara më parë, në 42 lekë për kilovat. Sipas vendimit të qeverisë, shtetasit në Shqipëri do të paguajnë më çmimin e 9.5 lekë për kilovat deri në 800 kilovat në muaj, më pas do të paguajnë diferencën me çmimin e tregut. Sipas drejtorit të KESH, Ergys Verdho, formula vjen nga mesatarja e bursës në një vit kalendarik. Ai pranon se kasakada jone prodhon deri në 70% të nevojave, ndërkohë që për 30% e mbetur na duhet të importojmë sasinë nevojshme. Sipas drejtorit të KESH, termocentralet lundruese, janë një nga lajmet që e lejojnë të jetë gjithsesi optimist për të ardhmen.