E ardhmja e bujqësisë, kryeministri fton fermerët të aplikojnë për kredi

Publikuar më: 26/1/2022, ora 14:19

E ardhmja e bujqësisë, kryeministri fton fermerët të aplikojnë për kredi

Publikuar më: 26/1/2022, ora 14:19

Bujqësia shqiptare mund të rritet vetëm nëse shtohen investimet e mëdha të bëra nga fermerët. Për këtë arsye, qeveria do të vendosë në dispozicion të bujqësisë një paketë të re garancie sovrane prej 1 miliard lekësh në vit, për 4 vitet e ardhshme. Ky ndryshim strategjie, larg subvencioneve, sipas kryeministrit Rama është e vetmja mënyrë për të shkuar drejt së ardhmes dhe bujqit tashmë duhet të mendojnë për inovacionin.

E ardhmja e bujqësisë, kryeministri fton fermerët të aplikojnë për kredi

Publikuar më: 26/1/2022, ora 14:19

Bujqësia shqiptare mund të rritet vetëm nëse shtohen investimet e mëdha të bëra nga fermerët. Për këtë arsye, qeveria do të vendosë në dispozicion të bujqësisë një paketë të re garancie sovrane prej 1 miliard lekësh në vit, për 4 vitet e ardhshme. Ky ndryshim strategjie, larg subvencioneve, sipas kryeministrit Rama është e vetmja mënyrë për të shkuar drejt së ardhmes dhe bujqit tashmë duhet të mendojnë për inovacionin.