“E duam teatrin siç ishte”, peticion për rindërtimin sipas projektit të vitit 1938

Artistët u rikthyen në protestë me kërkesën për rindërtimin e Teatrit Kombëtar siç ishte dhe aty ku ishte. Përmes një peticioni që nisi të firmosej nga qytetarët, aktivistët e Aleancës synojnë rindërtimin e teatrit sipas projektit të 1938-s.
Protesta do të vijojë nesër para SPAK në orën 11, për të nxituar hetimet për mënyrën si u prish teatri dhe vënien në rrezik të jetës së artisteve.