E ka pushtuar prej 6 muajsh, Rusia akuzon Ukrainën për krime lufte

Publikuar më: 25/7/2022, ora 10:31

E ka pushtuar prej 6 muajsh, Rusia akuzon Ukrainën për krime lufte

Publikuar më: 25/7/2022, ora 10:31

Moska ka akuzuar 92 anëtarë të forcave të armatosura të Ukrainës për krime kundër njerëzimit. Këtë e njoftoi kreu i komitetit hetimor të Rusisë. Alexander Bastrykin i tha gazetës pro qeveritare Rossiiskaya se më shumë se 1300 hetime penale ishin nisur. Ai propozoi gjithashtu një gjykatë ndërkombëtare të mbështetur nga disa vende, duke përfshirë Bolivinë, Iranin dhe Sirinë.

E ka pushtuar prej 6 muajsh, Rusia akuzon Ukrainën për krime lufte

Publikuar më: 25/7/2022, ora 10:31

Moska ka akuzuar 92 anëtarë të forcave të armatosura të Ukrainës për krime kundër njerëzimit. Këtë e njoftoi kreu i komitetit hetimor të Rusisë. Alexander Bastrykin i tha gazetës pro qeveritare Rossiiskaya se më shumë se 1300 hetime penale ishin nisur. Ai propozoi gjithashtu një gjykatë ndërkombëtare të mbështetur nga disa vende, duke përfshirë Bolivinë, Iranin dhe Sirinë.