Efektet e “Ballkanit të Hapur”, Shqipëria me deficit të lartë tregtar, problem koha e pritjes në dogana

Publikuar më: 4/11/2021, ora 19:42

Efektet e “Ballkanit të Hapur”, Shqipëria me deficit të lartë tregtar, problem koha e pritjes në dogana

Publikuar më: 4/11/2021, ora 19:42

Nisma për bashkëpunimin rajonal mes Tiranës, Beogradit dhe Shkupit zyrtar ka pësuar ndryshime në emërtesë apo volum marrëveshjesh të firmosura, por pozicioni i Shqipërisë në raport me përfitimet vijon të jetë tejet i brishtë. Dy vite pas “Mini-Shengenit” të firmosur në tetor të vitit 2019 apo muaj pas “Ballkanit të Hapur” të pagëzuar në korrik të këtij viti, vendi vijon të ketë një deficit tregtar të konsiderueshëm në raport me vendet partnere. Më shumë se 91 miliardë lekë është deficiti mes asaj çka Shqipëria shiti dhe bleu nga Serbia në harkun e 5 viteve të fundit.

Efektet e “Ballkanit të Hapur”, Shqipëria me deficit të lartë tregtar, problem koha e pritjes në dogana

Publikuar më: 4/11/2021, ora 19:42

Nisma për bashkëpunimin rajonal mes Tiranës, Beogradit dhe Shkupit zyrtar ka pësuar ndryshime në emërtesë apo volum marrëveshjesh të firmosura, por pozicioni i Shqipërisë në raport me përfitimet vijon të jetë tejet i brishtë. Dy vite pas “Mini-Shengenit” të firmosur në tetor të vitit 2019 apo muaj pas “Ballkanit të Hapur” të pagëzuar në korrik të këtij viti, vendi vijon të ketë një deficit tregtar të konsiderueshëm në raport me vendet partnere. Më shumë se 91 miliardë lekë është deficiti mes asaj çka Shqipëria shiti dhe bleu nga Serbia në harkun e 5 viteve të fundit.