Efektet e pandemisë, tkurren me 8,3% shitjet në tregtinë me pakicë

Ulja e shitjeve në tregtinë me pakicë ishte e pritshme, madje edhe në nivele më të forta nga sa raporton Instituti i Statistikave. Kjo duke pasur parasysh se pjesa më e madhe e njësive të tregtisë dhe shërbimeve ishin të mbyllura përgjatë dy muajve, prill dhe maj. Ashtu siç pritej, pandemia e COVID-19 goditi tregtinë me pakicë. Të dhënat e Institutit të Statistikave tregojnë se në tremujorin e dytë të këtij viti, shitjet në volum në tregtinë me pakicë janë ulur 8,3%, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë.