Ekipet shqiptare jo të pajisur mirë? Rama: Shpëtuan 38 persona

I pyetur për cilësinë e skuadrave të emergjencave civile shqiptare, që nuk ishin të pajisur po aq mirë sa ato të vendeve të tjera që erdhën në ndihmë të Shqipërisë, Kryeministri e quajti këtë një përrallë.

“E para, njësitë tona nuk janë njësitë e elitës së Francës, Italisë, Greqisë, e Turqisë, që janë të famshme në botë, që shkojnë për të bërë kërkime në gjithë globin”, tha Rama. “E dyta, unë i kam sjellë këtu në kohë rekord ato ekipe, bashkë me miqtë e Shqipërisë. Dhe e treta, 38 persona janë shpëtuar deri sa ka mbërritur ekipet e huaja”, tha Rama. “Heroi e heronjve ka qenë Luani nga Vlora, që shpëtoi dy njerëz në kushte të paimagjinueshme, madje për të dytin, shefi i misionit francez më tha se është për studim”.