Eksportuesit kundër qeverisë për TVSH-në e inputeve

Eksportuesit dhe industria ushqimore i kanë dërguar disa letra zyrtarisht qeverisë shqiptare, në të cilat kundërshtojnë uljen në 6%të TVSH-së për inputet bujqësore, nismë që ministria e financave e ka përfshirë në paketën fiskale 2019.

Kryetari i qendrës së eksporteve, Alban Zusi, ka deklaruar në A2 Business të Aurora Sulçes se një nismë e tillë do të nxisë evazionin, do të shtojë produktet e importit në treg dhe fut në kolaps sektorin.

Duke analizuar ecurinë e eksporteve në bujqësi, të cilat vitet e fundit janë rritje, Zusi thotë se zbatimi i uljes së TVSH-së do të frenonte këtë trend dhe do të penalizonte prodhimin vendas bujqësor.

 • LAJMI I FUNDIT | Rama: 30 Qershorin e fituan qytetarët edhe për ne
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Gjithçka vjen pas 30 qershorit duhet ta fitojmë ne për qytetarët
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria u kërcënua, u godit, u lëkund, por nuk u rrëzua falë SHBA e BE
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria sot është çliruar nga makthi i gjysmës së parë të vitit
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria nuk do të shohë më djegie mandatesh
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria nuk do të shohë më parti molotovësh
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Ata që ndërmorën këtë aventurë, e pësuan edhe për të tjerët që vijnë pas
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Qëndruam në anën e duhur të historisë
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Zgjedhjet tona të brendshme nuk mund t’i ngjajnë zgjedhjeve të mëparshme
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: S’mund të ketë deputetë që shkojnë te njerëzit javën e fundit të fushatës
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Kush s’i përgjigjet ritmit të 30 qershorit, del nga projekti i vitit 2021
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Reforma në Drejtësi, as nuk diskutohet, as nuk negociohet
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Nuk kam disponim për marrëveshje politike që rrezikon drejtësinë