Ekspozita ”Katundet Arbëreshe”, në muze pena e De Radës dhe botimi origjinal i një vepre të Skiroit

Nuk është hera e parë që Muzeu Historik Kombëtar i dedikon një ekspozitë jetës së arbërve dhe kontributit të tyre të vyer në ruajtjen e trashëgimisë kulturore, por sipas drejtorit të këtj institucioni, Dorian Koçi ka gjithnjë elementë të tjerë dhe vizitorë të rinj që duhet ta vizitojnë.

Ekspozita ‘’katundet arbëreeshe’’ përfshin jo vetëm stenda që rrëfejnë jetën në ato troje, por edhe objekte me vlerë historike.