Eliminohen butonat, Tajlanda krijon ashensorin me pedale

Pandemia koronavirus ka nxitur ndryshime të shumta në jetën e përditshme për të shmangur sa më shumë kontaktin me duar të njerëzve. Në Tajlandë një qendër tregtare instaloi pedale për këmbët në një ashensor, duke hequr kështu butonat për të eliminuar riskun e ekspozimit ndaj mikrobeve.

“Të gjithë janë të frikësuar se mos infektohen me Covid-19 dhe mënyra më e lehtë për ta marrë virusin është kur prekni një objekt që është ekspozuar ndaj koronavirusit të ri dhe më pas mund të prekni fytyrën e për pasojë virusi kalon në gojën apo sytë tuaj. Prandaj erdhe me këtë ide”, tha Prote Sosothikul, zëvendëspresident i kompanisë që mirëmban qendrën tregtare.