“Emancipimi i turmave”, si krahasohet shoqëria shqiptare me të tjerat

Sa di shoqëria shqiptare të jetë e orientuar drejtë dhe saktë për organizimin e vet shoqëror dhe social-politik? A është e sigurtë në modelet e zgjedhjes dhe të zbatimit të dinjitetit njerëzor dhe të të drejtave e lirive, në emër të të cilave, ushtrojnë aktivitetin e tyre organizimet që vihen në drejtimin e shoqërisë? Këto janë disa nga pyetjet e dokumentarit të ri filozofik, social, politik dhe historik, që u prezantua dje në Tiranë, me titullin “Emancipimi i turmave”. Ervin Lera është skenaristi dhe regjisori i këtij filmi dhe ishte i ftuar në “Dita jonë”.