Emigrantët dhe diaspora, në 30 vite, kontribut jetik në ekonomi

Publikuar më: 23/6/2020, ora 19:41

Emigrantët dhe diaspora, në 30 vite, kontribut jetik në ekonomi

Publikuar më: 23/6/2020, ora 19:41

Diaspora shqiptare ka luajtur një rol vendimtar në zhvillimin ekonomik të vendit përgjatë tre dekadave të fundit. Për shumë kohë emigracioni është parë si zgjidhje e vetme për problemin e papunësisë, teksa dërgesat drejt familjeve në vend kanë zënë një peshë prej 9-15% të Prodhimit të Brendshëm Bruto.

Emigrantët dhe diaspora, në 30 vite, kontribut jetik në ekonomi

Publikuar më: 23/6/2020, ora 19:41

Diaspora shqiptare ka luajtur një rol vendimtar në zhvillimin ekonomik të vendit përgjatë tre dekadave të fundit. Për shumë kohë emigracioni është parë si zgjidhje e vetme për problemin e papunësisë, teksa dërgesat drejt familjeve në vend kanë zënë një peshë prej 9-15% të Prodhimit të Brendshëm Bruto.