Energji nga “TEC-et lundruese”, ekspertë të mjedisit: Shkakton ndotje në ajër dhe dëmton sezonin turistik

Publikuar më: 15/4/2022, ora 11:58

Energji nga “TEC-et lundruese”, ekspertë të mjedisit: Shkakton ndotje në ajër dhe dëmton sezonin turistik

Publikuar më: 15/4/2022, ora 11:58

Për shkak të krizës, Shqipëria do të marrë me qira dy anije që prodhojnë energji të cilat do të ankorohen në Triportin në Vlorë ku do qëndrojnë deri sa TEC-i të vendoset në punë. Për ekspertë të fushës, ky model është i gabuar, pasi mund të sjellë edhe pasoja mjedisore dhe ekonomike.

Energji nga “TEC-et lundruese”, ekspertë të mjedisit: Shkakton ndotje në ajër dhe dëmton sezonin turistik

Publikuar më: 15/4/2022, ora 11:58

Për shkak të krizës, Shqipëria do të marrë me qira dy anije që prodhojnë energji të cilat do të ankorohen në Triportin në Vlorë ku do qëndrojnë deri sa TEC-i të vendoset në punë. Për ekspertë të fushës, ky model është i gabuar, pasi mund të sjellë edhe pasoja mjedisore dhe ekonomike.