Energjia nga era, 6 kompani kalojnë në fazën e dytë të ankandit në Shqipëri

Publikuar më: 16/9/2022, ora 21:12

Energjia nga era, 6 kompani kalojnë në fazën e dytë të ankandit në Shqipëri

Publikuar më: 16/9/2022, ora 21:12

Shqipëria do të ketë pas tre vitesh parqe të prodhimit të energjisë elektrike nga era. Qeveria ka njoftuar nisjen e fazës së dytë të ankandit për eolikët, duke kualifikuar në garë 6 kompani, mes të cilave francezët e Total Eren, austriakët e Verbund dhe Voltalia, ku kjo e fundit po ndërton edhe parqet diellore në Karavasta dhe Spitallë.

Energjia nga era, 6 kompani kalojnë në fazën e dytë të ankandit në Shqipëri

Publikuar më: 16/9/2022, ora 21:12

Shqipëria do të ketë pas tre vitesh parqe të prodhimit të energjisë elektrike nga era. Qeveria ka njoftuar nisjen e fazës së dytë të ankandit për eolikët, duke kualifikuar në garë 6 kompani, mes të cilave francezët e Total Eren, austriakët e Verbund dhe Voltalia, ku kjo e fundit po ndërton edhe parqet diellore në Karavasta dhe Spitallë.