Epidemiologu Alimehmeti: Dendësia e popullsisë, faktor kyç në pandemi

Doktori Ilir Alimehmeti, Epidemiolog Klinik, ka qenë këto kohë një zë i rëndësishëm që flet mbi baza shkencore mbi çfarë dimë rreth sjelljes së këtij virusi dhe mënyrave sesi duhet të përballemi me të.

Një kërkim që ai sapo ka kryer, tregon se dendësia e popullsisë është një faktor shumë i rëndësishëm në dëmin që virusi sjell. Alimehmeti ishte i ftuar në Dita Jonë, ku foli më tej mbi këtë gjetje.