Epidemiologu: Kemi rënie të rasteve të reja me Covid-19, nuk mund të ketë ashpërsim të masave

Ndryshe nga disa shtete të Europës që po shtrëngojnë masat nga përhapja e virusit, Shqipëria ndodhet në një situatë tjetër epidemiologjike. Ekspertët thonë se ka një rënie të ndjeshme të pozitivitetit nga Covid-19 në vend, janë ulur shtrimet në spital dhe humbjet e jetës. Për epidemiologun Ilir Alimehmeti në kushtet aktuale nuk nevojitet ashpërsim i masave.