Euro godet fasonët, bien eksportet

Euro po stabilizohet në një pozicion të ri në tregu n valutor. Për herë të parë në 6 muaj, monedha europiane ka kapërcyer kuotën e 123 lekëve. Sipas kursit të bankës së Shqipërisë, euro shkëmbehet sot me 123.5 lekë, duke fituar rreth 2.4 lekë kundrejt një muaji më parë. Por forcimi i euros ka humbësit dhe përfituesit e saj. Ashtu si kjo ndarje ekzistonte edhe kur monedha europiane pësoi rënie drastike, duke ngritur jo pak shqetësim tek eksportuesit dhe kryesisht fasonistët, që të gjithë të ardhurat i kishin në euro, teksa pagesat në lek, duke humbur kështu jo pak nga zhvlerësimi i monedhës europiane.

I ftuar në A2 Business: Gjergji Gjika, Kryetar i Dhomës së Fasonëve