Euro në pikiatë, zbret në 120 lekë, i afrohet nivelit më të ulët historik – A2

Euro në pikiatë, zbret në 120 lekë, i afrohet nivelit më të ulët historik

Monedha europiane ka zbritur poshtë kuotës së 121 lekëve, duke iu afruar nivelit më të ulët historik në 11 vitet e fundit. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, euro këmbehet në tregun e këmbimit valutor vendas për 120.7 lekë.

Sasia e lartë e euros në qarkullim që vjen nga burimet informale, prurjet e larta në valutë nga turistët si dhe të ardhurat nga emigrantët janë edhe faktorët kryesojë që kanë çuar në zhvlerësimin e mëtejshëm të euros.