Europa i kundërpërgjigjet SHBA në rast tarifash – A2

Europa i kundërpërgjigjet SHBA në rast tarifash

Kina është padyshim shqetësimi më i madh global në edicionin e këtij viti të Forumit Ekonomik Botëror që zhvillohet në Davos në Zvicër. Megjithatë, në vëmendje janë edhe tregtia amerikane dhe Brexit, për të cilat janë shprehur mjaft liderë.

Sakaq, Komisionerja Europiane për tregtinë, Cecilia Malmstrom u shpreh për një tjetër rrezik, në rastin kur SHBA do të vendosë tarifa nga Bashkimit Europian. Sipas saj, unioni do të kundërpërgjigjet në masë të barabartë.