Europa në krizë për punonjës, ekspertët: Si benzinë zjarrit të emigracionit nga Shqipëria

Publikuar më: 1/12/2022, ora 17:32

Europa në krizë për punonjës, ekspertët: Si benzinë zjarrit të emigracionit nga Shqipëria

Publikuar më: 1/12/2022, ora 17:32

Europa po përballet me mungesë për punonjës. Kjo sipas Institutit të Vjenës për Studime Ekonomike mund të nxisë edhe më tej emigracionin në Ballkanin Perëndimor, veçanërisht në Shqipëri. Ekspertët kërkojnë ndërhyrjen e qeverisë dhe sipërmarrjeve për ta bërë më tërheqëse punën, pasi në të kundërt efektet e largimeve do të jenë të rënda.

Europa në krizë për punonjës, ekspertët: Si benzinë zjarrit të emigracionit nga Shqipëria

Publikuar më: 1/12/2022, ora 17:32

Europa po përballet me mungesë për punonjës. Kjo sipas Institutit të Vjenës për Studime Ekonomike mund të nxisë edhe më tej emigracionin në Ballkanin Perëndimor, veçanërisht në Shqipëri. Ekspertët kërkojnë ndërhyrjen e qeverisë dhe sipërmarrjeve për ta bërë më tërheqëse punën, pasi në të kundërt efektet e largimeve do të jenë të rënda.