Fasoni ka punë, rriten eksportet, energjia dhe mungesa e punonjësve kërcënojnë ecurinë

Publikuar më: 19/8/2022, ora 15:51

Fasoni ka punë, rriten eksportet, energjia dhe mungesa e punonjësve kërcënojnë ecurinë

Publikuar më: 19/8/2022, ora 15:51

Eksporti i mallrave nga Shqipëria drejt vendeve të tjera u ngadalësua në korrik, por tkurrja nuk përfshiu të gjithë sektorët. Prodhimi dhe shitja e veshjeve dhe këpucëve madje njohu rritje me mbi 6 për qind duek u listuar në krye të kontribuuesve kryesorë te eksportet. Në këtë rritje tregojnë përfaqësues të sektorit kanë ndikuar edhe zhvillimet në lindje të Europës. Ndërsa parashikimet për gushtin nuk janë shumë optimiste për shkak se ecuria e mirë e përgjithshme kërcënohet nga energjia elektrike dhe fuqia punëtore.

Fasoni ka punë, rriten eksportet, energjia dhe mungesa e punonjësve kërcënojnë ecurinë

Publikuar më: 19/8/2022, ora 15:51

Eksporti i mallrave nga Shqipëria drejt vendeve të tjera u ngadalësua në korrik, por tkurrja nuk përfshiu të gjithë sektorët. Prodhimi dhe shitja e veshjeve dhe këpucëve madje njohu rritje me mbi 6 për qind duek u listuar në krye të kontribuuesve kryesorë te eksportet. Në këtë rritje tregojnë përfaqësues të sektorit kanë ndikuar edhe zhvillimet në lindje të Europës. Ndërsa parashikimet për gushtin nuk janë shumë optimiste për shkak se ecuria e mirë e përgjithshme kërcënohet nga energjia elektrike dhe fuqia punëtore.