Ferdinand Samarxhi në A2: Perandori ilir vendosi krishtlindjet – A2

Ferdinand Samarxhi në A2: Perandori ilir vendosi krishtlindjet

Gazetari i njohur Ferdinand samarxhi, ekspert i traditave dhe bashkejeteses fetare ne Shqiperi ne studiot e A2 bashkëbisedoi me Alba Alishanin për domethenien e Krishtëlindjeve dhe traditat që e rrethojne.
Samarxhiu zbuloi disa sekrete, jetëgjatësia më e madhe e pemës sesa të vete krishtlindjeve, sesi kultet pagane kanë ndikuar në fetë monoteiste. Duke shtuar edhe një të vërtetë pak të njohur për publikun e gjerë. “ festa që kremtohet sot më 25 dhjetor u vendos në Këshillin e Nikesë nga perandori me gjak ilir Konstandini i cili pasi pranojë Trininë e shenjtë, transformoi ditën e diellit pagane në ditën e Jezusit”.

Shkarkoni aplikacionin e A2