Filmi “Zgjoi” më pranë ëndrrës, hyn në listën e shkurtër të nominimeve “Oscar”

Publikuar më: 23/12/2021, ora 08:56

Filmi “Zgjoi” më pranë ëndrrës, hyn në listën e shkurtër të nominimeve “Oscar”

Publikuar më: 23/12/2021, ora 08:56

Filmi Kosovar “Zgjoi” i regjisores Blerta Basholli, është në listën e ngushtë në edicionin e 94-të të OSCARS në kategorinë “Filmi më i Mirë Ndërkombëtar”. Ky film është frymëzuar nga historia e vërtetë e Fahrije Hotit, e cila sfidoi mentalitetin dhe ngriti një biznes për të mbajtur familjen, teksa i shoqi ishte zhdukur me 225 burra tjerë të fshatit gjatë luftës në Kosovë.

Filmi “Zgjoi” më pranë ëndrrës, hyn në listën e shkurtër të nominimeve “Oscar”

Publikuar më: 23/12/2021, ora 08:56

Filmi Kosovar “Zgjoi” i regjisores Blerta Basholli, është në listën e ngushtë në edicionin e 94-të të OSCARS në kategorinë “Filmi më i Mirë Ndërkombëtar”. Ky film është frymëzuar nga historia e vërtetë e Fahrije Hotit, e cila sfidoi mentalitetin dhe ngriti një biznes për të mbajtur familjen, teksa i shoqi ishte zhdukur me 225 burra tjerë të fshatit gjatë luftës në Kosovë.