Fjalët shqipe që rrezikojmë t’i çojmë në “ekzil”

Publikuar më: 26/6/2019, ora 14:27

Fjalët shqipe që rrezikojmë t’i çojmë në “ekzil”

Publikuar më: 26/6/2019, ora 14:27

Si çdo të mërkurë, Profesor Edmond Tupja në “Dita Jonë” për të shpjeguar pesë fjalë shqipe që rrezikohen nga fjalët e huaja të cilat po hyjnë “gati me dhunë” në gjuhën shqipe. “Integriteti”, “artifica”, “nacional”, “ekzil” dhe “implementim” janë fjalët e huaja të zgjedhura këtë të mërkurë, që rrezikojnë të fshijnë fjalë shqipe që duhet të përdoren në vend të tyre.

Fjalët shqipe që rrezikojmë t’i çojmë në “ekzil”

Publikuar më: 26/6/2019, ora 14:27

Si çdo të mërkurë, Profesor Edmond Tupja në “Dita Jonë” për të shpjeguar pesë fjalë shqipe që rrezikohen nga fjalët e huaja të cilat po hyjnë “gati me dhunë” në gjuhën shqipe. “Integriteti”, “artifica”, “nacional”, “ekzil” dhe “implementim” janë fjalët e huaja të zgjedhura këtë të mërkurë, që rrezikojnë të fshijnë fjalë shqipe që duhet të përdoren në vend të tyre.