Fluks në Morinë, ambasadori: liberalizimi i kufijve ka dhënë efekte, rritje e kalimeve me 15%

Publikuar më: 2/7/2022, ora 13:18

Fluks në Morinë, ambasadori: liberalizimi i kufijve ka dhënë efekte, rritje e kalimeve me 15%

Publikuar më: 2/7/2022, ora 13:18

Fundjava në Morinë ka nisur me një fluks të artë të qytetarëve të Kosovës dhe mjeteve që kanë hyrë në Shqipëri për pushime në bregdetin shqiptar ndërkohë që lëvizja pa kontrolle në kufi po zbatohet duke shmangur pritjet dhe radhët e gjata. Nga kufiri Kosovë-Shqipëri Ambasadori i Shqipërisë në Kosovë Qemal Minxhozi, e ka cilësuar si lajm të mirë që po gjen zbatim liberalizimi i kufijve gjatë fundjavave e që sipas tij ka dhënë efektet e menjëhershme me 15 % më shumë të qytetarëve të Kosovës drejt Shqipërisë, sesa në përudhën e zakonshme me kontrolle.

Fluks në Morinë, ambasadori: liberalizimi i kufijve ka dhënë efekte, rritje e kalimeve me 15%

Publikuar më: 2/7/2022, ora 13:18

Fundjava në Morinë ka nisur me një fluks të artë të qytetarëve të Kosovës dhe mjeteve që kanë hyrë në Shqipëri për pushime në bregdetin shqiptar ndërkohë që lëvizja pa kontrolle në kufi po zbatohet duke shmangur pritjet dhe radhët e gjata. Nga kufiri Kosovë-Shqipëri Ambasadori i Shqipërisë në Kosovë Qemal Minxhozi, e ka cilësuar si lajm të mirë që po gjen zbatim liberalizimi i kufijve gjatë fundjavave e që sipas tij ka dhënë efektet e menjëhershme me 15 % më shumë të qytetarëve të Kosovës drejt Shqipërisë, sesa në përudhën e zakonshme me kontrolle.