Fluks virozash në pranverë, gripi vijon qarkullimin në popullatë, prezent edhe Covid-i

Publikuar më: 24/5/2023, ora 15:42

Fluks virozash në pranverë, gripi vijon qarkullimin në popullatë, prezent edhe Covid-i

Publikuar më: 24/5/2023, ora 15:42

Edhe pse jemi në prag të verës, një fluks virozash janë ende në qarkullim.  Mjekët pediatër flasin për një situatë gati të pazakontë në këtë periudhë. Ndryshe nga stina e dimrit,  aktualisht është në qarkullim gripi i tipit B i mbivendosur me viroza të tjera. 30% e fëmijëve të sëmurë në këtë periudhë kanë mbivendosje të infeksioneve dhe gati gjysma e tyre përfundojnë me bronkopneumoni.

Fluks virozash në pranverë, gripi vijon qarkullimin në popullatë, prezent edhe Covid-i

Publikuar më: 24/5/2023, ora 15:42

Edhe pse jemi në prag të verës, një fluks virozash janë ende në qarkullim.  Mjekët pediatër flasin për një situatë gati të pazakontë në këtë periudhë. Ndryshe nga stina e dimrit,  aktualisht është në qarkullim gripi i tipit B i mbivendosur me viroza të tjera. 30% e fëmijëve të sëmurë në këtë periudhë kanë mbivendosje të infeksioneve dhe gati gjysma e tyre përfundojnë me bronkopneumoni.