Fluturimet rinisin këtë muaj, mbajtja e maskave do të jetë e detyrueshme

Fluturimet nisin këtë muaj, dhe mbajtja e maskave do të jetë e detyrueshme. Maska duket se do të jetë pjesë e pandashme e udhëtimeve ajrore.
Disa prej kompanive kryesore po u kërkojnë pasagjerëve të mbajnë maska në përpjekjen për të frenuar përhapjen e virusit. Ndërsa 90 përqind e fluturimeve ndërkombëtare janë anuluar, kompanitë rreth botës shpresojnë që të rinisin gradualisht aktivitetin nga ky muaj.
Nga e hëna, amerikania Delta e bën të detyrueshme mbajtjen e maskave në aeroport dhe gjatë të gjithë fluturimit. Gjithashtu American Airlines dhe United njoftuan se do kërkojnë të njëjtën gjë për pasagjerët e tyre dhe pjesëtarët e ekuipazhit.
Përfaqësues të linjave ajrore thanë se masat janë të përkohshme e synojnë garantimin e sigurisë e paqes mendore të klientëve. Mbajtja e maskës sugjerohet edhe nga shoqata ndërkombëtare e transportit ajror.
Përdorimi i maskave gjatë fluturimit është mes masave që ne po diskutojmë me qeveritë rreth botës, si pjesë e hartimit të strategjisë për rinisjen e fluturimeve.
Shoqata Ndërkombëtare e Transportit Ajror
Por jo të gjithë do të ndjekin këtë shembull. Qantas tha se në Australi nuk kërkohet mbajtja e maskave dhe se do të mjaftohen me zbatimin e rregullit të distancimit social në avionë
Ndër masat e tjera që do të merren janë dezinfektimi I zonave më të frekuentuara në aeroport, dhe reduktimi i numrit të pasagjerëve në avionë.
Qytetarët po inkurajohen gjithashtu të marrin ushqim e pije të paketuara në mënyrë që të minimizojnë kontaktet.