FMN: 26% është ekonomia informale në Shqipëri – A2

FMN: 26% është ekonomia informale në Shqipëri

Mbi 26% e ekonomisë shqiptare është informale, që ndryshe njihet si ekonomia gri. Të dhënat bëhet publike nga një studim i fundit i Fondit Monetar Ndërkombëtar, në bazë të përllogaritjeve për vitin 2015. Kjo pjesë e ekonomisë zë të gjithë aktivitetin që i shmanget pagesës së taksave, punonjësve të padeklaruar, korrupsionin, si dhe të ardhurat e tjera nga aktivitete të jashtëligjshme.