Fragmentarizohet politika në Francë, Macron humb shumicën, forcohen ekstremi i majtë dhe i djathtë

Përditësuar më: 20/6/2022, ora 10:46

Fragmentarizohet politika në Francë, Macron humb shumicën, forcohen ekstremi i majtë dhe i djathtë

Përditësuar më: 20/6/2022, ora 10:46

Më pak se dy muaj pasi u zgjodh president, Emmanuel Macron, humb shumicën absolute në zgjedhjet parlamentare. Aleanca e partive të majta dhe të djathta ekstreme forcuan bindshëm pozitat, duke e lënë më të fragmentarizuar se kurrë politiken franceze.

Fragmentarizohet politika në Francë, Macron humb shumicën, forcohen ekstremi i majtë dhe i djathtë

Përditësuar më: 20/6/2022, ora 10:46

Më pak se dy muaj pasi u zgjodh president, Emmanuel Macron, humb shumicën absolute në zgjedhjet parlamentare. Aleanca e partive të majta dhe të djathta ekstreme forcuan bindshëm pozitat, duke e lënë më të fragmentarizuar se kurrë politiken franceze.