Fushata presidenciale në SHBA, lajmet “fake” dhe interneti

Shumë është folur për “Fake News” dhe dezinformim në vitet e fundit dhe nga sa duket, kjo kundër keqinformimit, është një betejë e vështirë.

CNN shkoi në një nga mitingjet zgjedhore të presidentit Trump për të pyetur mbështetësit e tij se çfarë shohin kur hapin “Facebook”-un. Shumë nga informacioni i pasaktë që hidhet në rrjetet sociale, justifikohet si humor, por rezulton se shpesh qytetarët i marrin këto “shaka” si të vërteta faktike.

Raporton Donie O’Sullivan i CNN