Futbolli i femrave pa mbështetje, kushte të vështira dhe pagë qesharake

Publikuar më: 3/1/2022, ora 12:04

Futbolli i femrave pa mbështetje, kushte të vështira dhe pagë qesharake

Publikuar më: 3/1/2022, ora 12:04

Prej kohësh, është konsideruar si sporti më i pëlqyer i djemve, por duket se kohët e fundit po merr një tjetër rrjedhë. A2 CNN vizitoi një nga fushat e zonës së Ali Demit, aty ku vajzat e ekipit të Tiranës AS, stërviten çdo ditë. Ato kanë vetëm një ëndërr, të luajnë futboll dhe një ditë të jenë sportiste profesioniste. Ndonjëherë pasioni dhe dëshira për të arritur atë që do, të bën të kapërcesh çdo pengesë dhe paragjykim dhe në fund fituesi të jesh ti! Kjo është historia e vajzave futbolliste sot në Shqipëri, ku edhe pse janë ndeshur shpesh me paragjykime apo steriotipe gjinore, ato nuk janë dorëzuar kurrë për ëndrrën e tyre më të madhe.

Futbolli i femrave pa mbështetje, kushte të vështira dhe pagë qesharake

Publikuar më: 3/1/2022, ora 12:04

Prej kohësh, është konsideruar si sporti më i pëlqyer i djemve, por duket se kohët e fundit po merr një tjetër rrjedhë. A2 CNN vizitoi një nga fushat e zonës së Ali Demit, aty ku vajzat e ekipit të Tiranës AS, stërviten çdo ditë. Ato kanë vetëm një ëndërr, të luajnë futboll dhe një ditë të jenë sportiste profesioniste. Ndonjëherë pasioni dhe dëshira për të arritur atë që do, të bën të kapërcesh çdo pengesë dhe paragjykim dhe në fund fituesi të jesh ti! Kjo është historia e vajzave futbolliste sot në Shqipëri, ku edhe pse janë ndeshur shpesh me paragjykime apo steriotipe gjinore, ato nuk janë dorëzuar kurrë për ëndrrën e tyre më të madhe.