Gazmend Bardhi: Ndryshimet tentativë e dështuar, Qeverisë i ka mbaruar mandati

Gazmend Bardhi, këshilltar ligjor i Partisë Demokratike dhe një nga profilet më të spikatura kohët e fundit nga radhët e saj, komentoi në A2 zhvillimet e papritura të ditës së sotme me emërimet në Qeveri dhe vendimet e para të organeve si KLGJ dhe KLP.
Bardhi, që ka qenë edhe ministër teknik i përkohshëm i Qeverisë Rama pas marrëveshjes së 17 majit me Lulëzim Bashën, thotë që tentativa është e dështuar sepse “koka e problemit ka mbetur, dhe është Edi Rama”. Shkarkimin e disa ministrave si Damian Gjiknuri dhe Arben Ahmetaj, që ai cilëson që “janë provuar si të korruptuar janë tentativë e Ramës për të thënë që nuk ishte në dijeni”.
Duke nënvizuar që Qeverisë “ i ka mbaruar mandati”, Bardhi ironizon emërimet si anonimë, në mënyrë që “ministritë e ndryshme ti drejtojë personalisht Rama”.
Duke iu referuar ditëve të para të KLGJ dhe KLP, Bardhi nënvizoi që vendimet e para janë në linjë me pritshmëritë e Partisë Demokratike. Dhe nuk është një kompliment.
“Emërimet janë individë që nuk mbushin kriteret për të qenë anëtarë. Kryetarja e KLGJ nuk përmbush kriterin e funksioneve në kuadër të shoqërisë civile 5 vitet e fundit , ka qenë disa muaj para reformës këshilltare e Gjykatës së Lartë dhe është dorëhequr për ti shpëtuar Vettingut”, thotë Bardhi.

 • LAJMI I FUNDIT | Rama: 30 Qershorin e fituan qytetarët edhe për ne
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Gjithçka vjen pas 30 qershorit duhet ta fitojmë ne për qytetarët
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria u kërcënua, u godit, u lëkund, por nuk u rrëzua falë SHBA e BE
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria sot është çliruar nga makthi i gjysmës së parë të vitit
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria nuk do të shohë më djegie mandatesh
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria nuk do të shohë më parti molotovësh
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Ata që ndërmorën këtë aventurë, e pësuan edhe për të tjerët që vijnë pas
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Qëndruam në anën e duhur të historisë
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Zgjedhjet tona të brendshme nuk mund t’i ngjajnë zgjedhjeve të mëparshme
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: S’mund të ketë deputetë që shkojnë te njerëzit javën e fundit të fushatës
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Kush s’i përgjigjet ritmit të 30 qershorit, del nga projekti i vitit 2021
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Reforma në Drejtësi, as nuk diskutohet, as nuk negociohet
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Nuk kam disponim për marrëveshje politike që rrezikon drejtësinë