Gazsjellësi bullgaro-grek që do të ndryshojë ‘lojën’ në Europë

Publikuar më: 1/10/2022, ora 18:48

Gazsjellësi bullgaro-grek që do të ndryshojë ‘lojën’ në Europë

Publikuar më: 1/10/2022, ora 18:48

Bullgaria dhe Greqia filluan operimin tregtar të një gazsjellësi, i cili do të ndihmojë në uljen e varësisë së Evropës Juglindore nga gazi rus dhe rritjen e sigurisë së energjisë. Tubacioni 182 km do të sigurojë lehtësim për Bullgarinë, e cila ‘lënguar’ për të siguruar furnizime me gaz me çmime të përballueshme që nga fundi i prillit, kur Gazprom i Rusisë ndërpreu dërgesat për shkak të refuzimit të Sofjes për të paguar në rubla.

Gazsjellësi bullgaro-grek që do të ndryshojë ‘lojën’ në Europë

Publikuar më: 1/10/2022, ora 18:48

Bullgaria dhe Greqia filluan operimin tregtar të një gazsjellësi, i cili do të ndihmojë në uljen e varësisë së Evropës Juglindore nga gazi rus dhe rritjen e sigurisë së energjisë. Tubacioni 182 km do të sigurojë lehtësim për Bullgarinë, e cila ‘lënguar’ për të siguruar furnizime me gaz me çmime të përballueshme që nga fundi i prillit, kur Gazprom i Rusisë ndërpreu dërgesat për shkak të refuzimit të Sofjes për të paguar në rubla.