Gishti i gjashtë bëhet realitet

Publikuar më: 31/5/2022, ora 11:42

Gishti i gjashtë bëhet realitet

Publikuar më: 31/5/2022, ora 11:42

Dora me gjashtë gishta tashmë ekziston, por ai më i vogli në fakt është robotik. Shkencëtarët japonezë dhe francezë kanë krijuar gishtin artificial për të studiuar se si truri mund t’i përgjigjet një pjese shtesë të trupit. Sensorët në parakrahët e përdoruesit e kthejnë aktivitetin elektrik në muskujt e tyre në udhëzime për gishtin e gjashtë. Studiuesit thonë se 18 pjesëmarrësit lëvizën lehtësisht gishtin e gjashtë, duke treguar që truri ynë ka aftësinë të mishërojë gjymtyrë artificiale zëvendësuese.

Gishti i gjashtë bëhet realitet

Publikuar më: 31/5/2022, ora 11:42

Dora me gjashtë gishta tashmë ekziston, por ai më i vogli në fakt është robotik. Shkencëtarët japonezë dhe francezë kanë krijuar gishtin artificial për të studiuar se si truri mund t’i përgjigjet një pjese shtesë të trupit. Sensorët në parakrahët e përdoruesit e kthejnë aktivitetin elektrik në muskujt e tyre në udhëzime për gishtin e gjashtë. Studiuesit thonë se 18 pjesëmarrësit lëvizën lehtësisht gishtin e gjashtë, duke treguar që truri ynë ka aftësinë të mishërojë gjymtyrë artificiale zëvendësuese.