Gjata në A2: Procesi për KLP, moment i rëndë paligjshmërie

I ftuar në A2, konstitucionalisti Çlirim Gjata ka kritikuar ashpër procesin që sot do të përcaktojë zgjedhjen e Këshillit të Lartë të Prokurorisë, i cili do të zgjedhë anëtarët e tij.
Sipas Gjatës, procesi ndikohet nga një moment “paligjshmërie të rëndë”, ku nga 10 kandidatura do të zgjidhen 6, ndërkohë që “ata nuk e kanë përfunduar vettingun në KPA në shkallë të dytë, plus që i shtohen janë ata që janë rrëzuar në shkallë të parë. Pra ata që janë rrezuar dhe nuk marrin pjesë në konkurrim, mund të rikthehen në shkallën e dytë. Pse nuk u prit atëherë të paktën një muaj, sa të mbaronte shkalla e dytë?”, deklaroi Gjata.
Konstitucionalisti akuzoi drejtpërdrejtë edhe rolin e kryeprokurores Arta Marku, si një “vegël e politikës” pa asnjë kapacitet lidershipi.

 • LAJMI I FUNDIT | Rama: 30 Qershorin e fituan qytetarët edhe për ne
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Gjithçka vjen pas 30 qershorit duhet ta fitojmë ne për qytetarët
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria u kërcënua, u godit, u lëkund, por nuk u rrëzua falë SHBA e BE
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria sot është çliruar nga makthi i gjysmës së parë të vitit
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria nuk do të shohë më djegie mandatesh
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Shqipëria nuk do të shohë më parti molotovësh
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Ata që ndërmorën këtë aventurë, e pësuan edhe për të tjerët që vijnë pas
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Qëndruam në anën e duhur të historisë
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Zgjedhjet tona të brendshme nuk mund t’i ngjajnë zgjedhjeve të mëparshme
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: S’mund të ketë deputetë që shkojnë te njerëzit javën e fundit të fushatës
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Kush s’i përgjigjet ritmit të 30 qershorit, del nga projekti i vitit 2021
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Reforma në Drejtësi, as nuk diskutohet, as nuk negociohet
 • LAJMI I FUNDIT | Rama: Nuk kam disponim për marrëveshje politike që rrezikon drejtësinë